De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2000 bezoekers.

07-04-2019 — het laatste nieuws

Over minder dan een week gaan we van start met de Flakkeese Dagen 2019. Het wordt een bijzondere editie want niet alleen bereiken we de mijlpaal van 30 keer Flakkeese Dagen, het is ook een editie van verandering. Dat was al te zien aan de poster en de FD krant die een nieuw uiterlijk kregen maar ook op en rond het festivalterrein zullen er een paar dingen (iets) anders zijn dan jullie van ons gewend waren. Geen nood; het concept Flakkeese Dagen is nog altijd ijzersterk en een heleboel dingen blijven gewoon bij het oude maar om alles eventjes op een rijtje te zetten geven we jullie een aantal weetjes die van nut kunnen zijn als je van plan bent om de FD te bezoeken:

* We zijn dit jaar verhuisd naar een nieuwe locatie. Het FD terrein is te vinden op het veld langs de Zuidelijke Randweg en is te bereiken via de ‘De Hofjes’ in Middelharnis.

* We zijn op vrijdag 12 april open van 18:45 tot 02:00 – optredens van 19:00 tot 01:00
Op zaterdag 13 april zijn we open van 14:45 tot 02:00 – optredens van 15:00 tot 01:00

* Dit jaar introduceren we de nieuwe groene FD munten als het betaalmiddel op het festival. De prijs van deze munten is € 1,25 per stuk en door deze in verschillende aantallen te gebruiken is het nu mogelijk om niet alleen de drank aan de barren maar ook de etenswaren bij de foodtrucks met munten af te rekenen. Deze groene munten zijn alleen geldig op de Flakkeese Dagen en zullen ook bij toekomstige edities van de Flakkeese Dagen als betaalmiddel worden gebruikt. De rode Jailhouse munten worden tijdens de Flakkeese Dagen niet als betaalmiddel geaccepteerd. Wel kunnen de rode munten op het festivalterrein ingewisseld worden voor groene FD munten (2 groene FD munten voor 1 rode Jailhouse munt). Je kan ze natuurlijk ook gewoon bewaren want bij de overige Jailhouse evenementen die de rest van het jaar in het JAC worden georganiseerd blijven de rode munten het betaalmiddel. .

* Er zijn pinautomaten aanwezig bij de entree en munten kassa’s.

* Het festival is toegankelijk voor mindervaliden.
Er is ook een mindervaliden toilet, nabij de ingang, aanwezig.

* Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival

Namens alle vrijwilligers en sponsoren, wensen wij jullie allen veel plezier tijdens de 30ste editie van de Flakkeese Dagen!

DE FLAKKEESE DAGEN 2019 WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE STEUN VAN ONZE SPONSORS: