De stofwolken rond de Flakkeese Dagen zijn weer een beetje opgetrokken en dus hervatten we de reguliere bandprogrammering in het JAC. Op de eerste bandavond na de FD doen we dat traditiegetrouw met een FD Afterparty, een avond met bands die om wat voor reden dan ook niet op de Flakkeese Dagen konden spelen. Dit jaar hebben we maar liefst 4 bands bereid/beschikbaar bevonden om het programma voor de afterparty gestalte te geven.

In volgorde van opkomst:

2ND STEEL

Geïnspireerd door Metal en gefascineerd door Rock &Roll delft 2nd Steel in de muziekgeschiedenis. Met covers van Chuck Berry tot AC/DC en Black Sabbath tot The Cult brengt de band haar ode aan de Amerikaanse en Europese wortels van de Rock. Maar hoewel oude liefde niet roest, is er ook ruimte voor nieuwe romances zoals FooFighters en Volbeat.

Centrum van de aandacht is frontvrouw Annemieke die met haar energie en grote stembereik net zo makkelijk een demonische Ozzy als een bluesy Chuck Berry vertolkt. Op gitaar completeert Stefan de melodieuze basis met zware riffs en vingervlugge solo’s.
Richard brengt nieuwe inspiratie en stuwt 2nd Steel voort met een grote variatie aan moddervette baslijnen en passende sounds. Het rotsvaste fundament van de band wordt gevormd door het subtiele geweld van Nico op de ketels, die ook de backing vocals levert.

BANEHAM

Baneham bestaat uit drie leden en is afkomstig uit de regio’s Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.
Pepijn (zang en bass), Jeroen (drums) en Bas (gitaar) zijn samengekomen om hun muzikale invloeden uit de rock, metal, funk en grunge samen te voegen tot een moderne vorm van grunge.
Baneham houdt van herrie maken en raggen, maar ook van psychedelische uitstapjes naar andere genres en van melodische partijen in hun muziek.

MILLFIST

Millfist is een coverband met lekkere nummers variërend van Pink tot Foo Fighters. De band bestaat sinds de zomer van 2017 uit Remco de Boet en Dennis Hermans op gitaar, Kim van Leeuwen achter de drums, Michel Troost op de bas en zangeres Mariwijn Bijl. Millfist heeft al veel optredens op zijn naam staan en elk optreden is een feest! Lekker meezingen, of dansen: het mag en kan allemaal.

REFILL

Refill is een vijfkoppige hardrock band met inmiddels al een aantal jaar aan podiumervaring op en rondom Goeree-Overflakkee. Sinds eind 2016 bestaat de band uit Borgør Berkenbosch (guitar/vocals), Richard van Doorn (guitar/vocals), Bram de Koning (keys), Thomas Knops (bass) en John Noordijk (drums). Onze invloeden variëren van bands als Deep Purple, Whitesnake en Queen tot aan Muse, Metallica en Aerosmith.
Mensen die al bekend zijn met wat we doen, weten dat dit weer een keihard rock & roll feest gaat worden! Met een compleet nieuwe set aan bekende stadionrockers en eigen werk zorgen we er weer samen met jullie voor dat dit een avond wordt om nooit te vergeten!!

De eerste band begint om 22:00 uur, de zaal gaat een uur eerder open voor publiek.

De entree voor deze FD Afterparty is geheel GRATIS

Zaal open: 21:00 uur