Jailhouse presenteert: The Blues Barn jamsessies

Alweer de vierde editie van de zondagmiddag jamsessies. Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen Blues Barn nog een keer het verhaal erachter:

:Wat is the Blues Barn?

The Blues Barn is een hobby van Elly Rijsdijk en Gerard Muijzert die al sinds 2008 onder de noemer “The Blues Barn” jamessies organiseren. Het doel van The Blues Barn is om muzikanten bij elkaar te brengen en het plezier van samen muziek maken te bevorderen waarbij respect voor jezelf en anderen centraal staat. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden draait het bij deze sessies niet uitsluitend om de blues maar is er zeker ook ruimte voor andere (pop)muziekstijlen.

Hoe werkt het?

De basis van The Blues Barn wordt dus gevormd door Elly en Gerard, ondersteund door een groep vaste gasten die zich in de loop van de jaren bij The Blues Barn heeft aangesloten. Deze groep zorgt ervoor dat nieuwkomers verwelkomd worden en middels een korte wederzijdse introductie op de hoogte worden gebracht van elkaars wensen en mogelijkheden. Er worden bij voorkeur bestaande liedjes gecoverd. Een ieder is welkom om zijn/haar suggestie aan te dragen en voor het onwaarschijnlijke geval dat de inspiratie het tóch even af laat weten liggen er 2 mappen vol songteksten gereed om je een beetje op weg te helpen. Hoewel er dus niet echt een sessieleider is wordt er bij The Blues Barn sessies wel iets meer gestuurd en onderling afgesproken dan bij de jamcafé avonden het geval is. Er wordt gebruik gemaakt van de bekende backline van Jailhouse, uitgebreid met wat percussie spul, een stage piano en een orgel inclusief Leslie.

Geen zin om actief mee te doen maar onder het genot van een drankje gewoon lekker kijken, luisteren of een praatje maken? Dat kan natuurlijk ook; de bar is geopend en als de gratis barknabbels niet toereikend zijn dan biedt de Jailhouse keuken met verschillende snacks nog genoeg andere mogelijkheden om de lekkere trek te stillen.