IMPULSE

Ontsnappen aan de werkelijkheid door middel van dromen en reizen naar de verre uithoeken van de aarde staat centraal in de muziek van Impulse; muziek waarin je al je fantasie kwijt kunt.

Impulse is een symfonische metalband uit Zuid-Holland en wordt vormgegeven door Monique Terhoeve (zang), Jeffrey Lankhaar (elektrische gitaar), Jeroen Terhoeve (elektrische en akoestische gitaar), Thomas Knöps (bassgitaar), Bram de Koning (toetsen) en John Noordijk (drums).

De muziek is in het genre van symfonische metal. Dit houdt in dat elektrisch versterkte instrumenten worden gecombineerd met een bombastisch orkest. De inspiratie voor hun eigen geschreven nummers komt van bands als Within Temptation en Nightwish. Ook zijn veel ideeën opgedaan uit muziek van films en games.

In 2013 is het debuut album ‘Dream of the Faith’ uitgekomen. De nummers op dit album gaan in het algemeen over het ontsnappen aan de werkelijkheid door middel van dromen en fantasieën. Momenteel wordt gewerkt aan een tweede album waarin voornamelijk de duistere kant van de mens centraal staat. Ook op dit album zullen up-tempo nummers zoals ‘Beast of the Black Forest’ te horen zijn, maar ook meeslepende muziek als ‘The Tower’ en rockballads als ‘All Shall Fade’. Kortom een gevarieerd repertoire.

In november 2013 heeft Impulse voor het eerst live gespeeld waarop verschillende andere optredens volgden, waaronder de ‘Female Fronted Metal Night’ in de Popcentrale te Dordrecht. Daarnaast hebben zij deelgenomen aan het traject van Popsport Zeeland waarin zij zich verder hebben kunnen ontwikkelen en hebben mogen leren van professionals uit de muziekwereld.

Impulse hoopt nog meer mooie gigs te mogen neerzetten en iedereen mee te kunnen nemen op hun muzikale avontuur.

“Our hopes will erase the Dark of Men,
Our light will shine once again.”

Vrijdag 12 april tent 1