“Rocken in je moerstaal” is het thema van deze avond met stevige rockmuziek van twee bands die allebei hun inspiratie halen uit de boerenrock van bands als Normaal en Bökkers.

De avond wordt geopend door HOEK:

In 2018 ter gelegenheid van een verjaardagfeest bandje samengesteld met leden uit diverse coverbands uit de Hoeksche Waard met het idee om wat nummers te doen in ’t genre “boerenrock” (Normaal/Bökkers). Met deze gelegenheidsband genaamd Hökkers een aantal optredens gedaan in de plaatselijke horeca. Door de komst van de Coronapandemie vielen de optredens weg en kwam al snel het plan om eigen nummers te gaan schrijven.

De bandnaam werd gewijzigd in Hoek en zo zijn we drie jaar verder met een aardige lijst eigen nummers. Nu klaar om op het podium te bestormen met rock in je moerstaal met een Hoeksche Waards tintje!

De tweede band van de avond is KELLUF!

Zet 6 muzikanten bij elkaar met dezelfde 2 grote voorliefdes, Rock & Roll én het prachtige eiland Goeree-Overflakkee, en het resultaat mag er zijn: een repertoire van eigen geschreven rocknummers, aangevuld met een aantal lekkere covers, alles voorzien van sterke teksten in het eigen Flakkees dialect. Nooit om te kwetsen of een standpunt in te nemen, maar met een dikke knipoog naar de “Doe-mar-geweun-dan-doe’j-al-gek-genog”-mentaliteit.

In april 2022 werd hun eerste EP “Kom In De Tent” uitgebracht op alle bekende streamingsdiensten en een tweede (live-)plaat is in de maak! Na wat bezettingswijzigingen gedurende het afgelopen jaar, bestaat Kelluf! anno 2024 uit:

Arno – Leadzang en gitaar
Rudi – Gitaar