gruss + Equal Status

zaterdag 20 juli

De laatste bandavond voor de (korte) zomerstop is ingeruimd voor Gruss, de Zeeuwse rock coverband met de Flakkeese zangeres Leida Daalmeijer. Het voorprogramma wordt verzorgd door de uit Zierikzee afkomstige Status Quo tribute Equal Status.

Het werd af en toe gekscherend tegen elkaar gezegd; ‘als we een Status Quo coverband beginnen kunnen we onszelf de Quopa’s noemen’. Leo Fokker en Henry Spitholt, beiden niet onbekend op Schouwen-Duiveland door bands als TSE en As de Brandweer, besloten daad bij woord te voegen en zijn Equal Status begonnen. Het is van begin af aan wel duidelijk dat Equal Status geen dertien in een dozijn coverband is. Er worden nummers gekozen uit voornamelijk de jaren ’70, van albums als Dog of two head, Piledriver en Blue for you. Verwacht dus geen rijtje standaard hits, maar een verzameling van goede oude rock klassiekers als Hold you back, Rain en natuurlijk Roll over lay down. De nummers worden stevig neergezet door een strakke ritmesectie en herkenbare gitaar riffs. Ook het meerstemmige zingen is natuurlijk onderdeel van de Quo nummers. Verwacht niet te veel fratsen, de band brengt de covers onder het motto ‘niet praten, maar spelen’!

GRUSS is als rock cover band afkomstig uit Schouwen-Duiveland, maar is actief binnen én buiten de provincie Zeeland. Gruss bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten, waarbij plezier in het muziek maken altijd centraal staat. De setlist van de band is voor elke show en elke gelegenheid weer anders. Dat is ook de kracht van Gruss! Er is inmiddels een gebalanceerde lijst met pop & rock covers samengesteld, waardoor er voor elke gelegenheid een passende set is. Van classic rock tot moderne rock hits, ze worden altijd vol overtuiging gespeeld. En wanneer de vonk overslaat op het publiek, dan gaat het dak eraf!

Zaal open: 21:00

Entree: € 2,50 — onder de 18 gratis