BLACK JACK BLUES BAND

Searching for blues?

De Black Jack Blues Band, opgericht in 1999, is een bluesformatie van vijf, stuk voor stuk gedreven en ervaren bluesmuzikanten die een ongekend lekkere vette bluessessie neer kunnen zetten.

De BJBB wordt  regelmatig geboekt in muziekcafe’s en festivals. De band staat bekend als een “Hardworking Blues Band” met een energieke show.

Van Texas via de Swamps tot Chicago, het is allemaal terug te horen in de stijl van de Black Jack Blues Band.

Deze formatie pakt je beet en slingert de blues “right in your face”.

De BJBB heeft zijn roots op Goeree-Overflakkee, in de delta van Zuid-West Nederland.

De formatie bestaat uit:

Ab “Blackjack” van de Ree:

Een frontman met een “strot” die zijn publiek weet te pakken en mee te slepen in de Blues. Brengt de Blues zoals het hoort, rauw en gepassioneerd.

Wim van der Valk

Een gitarist met swing, maar die ook kan rocken als het moet. Gewapend met Strats en Tele’s speelt Wim met vingerzettingen die nog verzonnen moeten worden. Kan er op zijn tijd ook een lekkere solo uitgooien.

Jan Breur

Expressieve gitarist, duikt graag het publiek in voor een showtje. Eenmaal met de Les Paul in zijn handen, lijkt Jan er mee te zijn vergroeid. Speelt met veel energie en passie.

Ronald van Lier

Walking Bass, swing, strak, deze ervaren bassist verstaat het allemaal en is zoals het een bassist betaamt, het rustpunt van de band.

Peter “Boogie Boy” Resler

De Benjamin van de band. Talentvolle, creatieve drummer. Peter is met stokken in zijn handen geboren. Laat zich graag verleiden tot een spetterende solo, waarbij alles uit de kast getrokken wordt.

zaterdag 13 april tent 2