YoungRubbi

Trap bangers afgewisseld met razendsnelle punk beats en persoonlijke en politiek geëngageerde Nederlandstalige teksten. YoungRubbi maakt en brengt deze stijl als rapper, songwriter en producer op een unieke manier. Een creatieve duizendpoot die alles zelf maakt, van zijn producties tot aan zijn videoclips. Tijdens live shows met zijn vierkoppige band gaat hij als een wervelwind over het podium met de energie van Iggy Pop en het zelfvertrouwen van Kanye West.

Ruben Steens (1998), de echte naam van YoungRubbi, groeide op op het platteland in Goeree-Overflakkee. Daar ging hij op zoek naar een eigen stem en geluid om niet zomaar de gebaande paden te bewandelen. Hij bezingt het benauwde en opgesloten gevoel van de schijnvrijheid die het kapitalistische systeem ons voorschotelt en reageert dat af in zijn muziek. Het is een eigen universum dat hij creëert. Hij choqueert, nuanceert, zet aan tot nadenken en drijft de spot met iedereen en alles, inclusief zichzelf. YoungRubbi is rauw, scherp en grappig en zet een totaal nieuwe ervaring en sound neer. Recent heeft hij bij Sony Laser (Sony Music) getekend en op 28 april verscheen zijn nieuwe EP Draadjesvlees.

Het voorprogramma komt voor rekening van de band

SUMMERSILE

Summersile is een alternatieve emo-rockband afkomstig uit Breda. Met hun emotionele lyrics en dynamische sound kreeg de band lokaal gelijk veel aandacht van 3voor12, maar werd de band ook al snel door KINK FM en 3FM opgepikt.

De band liet zich al eerder zien met pop-punk bands zoals Call it Off, IVYVOX en GIRLSGIRLSGIRLS. Deze pop-punk invloeden zijn overduidelijk terug te horen in de muziek van Summersile, maar op de nieuwe single ‘amour laten ze duidelijk een volwassener geluid horen wat meer de emo hoek in duikt. Een aanrader!

Zaal open: 20:30 uur

Entree: € 5,– / <18: € 2,50