TO HEAVEN EARTH IS HELL

Het muzikale verlengstuk van frontman Keith Dick. In 2010 is de muziek (toen een mengelmoes van metal-, death-, en hardcore) voor het eerst op het podium waar te nemen. In 2013 besloot de band halt te houden met daarbij nog maar de vraag of het ooit nog eens terug zou keren. Na zes jaar is dat moment dan toch aangebroken. Niet alleen draagt de muziek dit keer een overkoepelend concept met zich mee (nu alsnog een mengelmoes van subgenres van metal, dit keer met elektronica), we kijken ook naar een stel nieuwe gezichten binnen de band.

Keith heeft de afgelopen jaren, wanneer zijn opleiding aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht daar ruimte voor boodt, gewerkt aan een concept album omtrent de zeven zonden. Er worden zeven benarde situaties of dilemma’s geschetst wat vanuit het perspectief van een van de zeven zonden wordt belicht.

Het doel van het concept is om mensen bewuster te laten worden dat de mensen om ons heen vaker dan niet hun eigen onuitgesproken, of zelfs onbewuste, gevechten met zich meedragen. We doen er goed aan om als gemeenschap altijd een oog en een oor open te houden voor de mensen die dat nodig hebben.

De muziek wordt in de huidige bezetting voorgedragen door…

Op de bas, Dave Disco: vanuit de oude bezetting van TO HEAVEN EARTH IS HELL een oude vertrouwde. Op de drums, Justin van Bergen: bekend als rauwdouwer van 18 MILES. Op de gitaren, Max van Esch en Gene Troost: bekend, respectievelijk, van PHANTOM ELITE en (ex-)DISTANT. Als laatste op vocals, tevens het hart en de geest achter het oeuvre, Keith Dick.

Zaterdag 13 april tent 2