THE LEGENDARY ORCHESTRA OF LOVE

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. Deze drie keurige bolsters (met rotte pit) zijn door-de-wol-geverfde showmannen met klasse, aanstekelijke humor en een retro-nostalgisch voorkomen. De nieuwe favoriete band voor de rockliefhebber die met smaak anders durft te zijn!

Het driemansorkest is opgericht in 2016 en bestaat uit Dikke Mike (bas), Vlugge Japie (gitaar) en Sjaak Slagman (drums). In 2018 bracht het trio twee EP’s uit: Holy Smokes en Another Fine Mess – beide schijfjes leverden lovende kritieken op. Het jaar 2019 staat in het teken van het debuutalbum The Whole Ball o’ Wax. De band trekt met de Wax On / Wax Off tour van maart t/m juni door het hele land om deze plaat te promoten.

► “Een feest voor festivals en poppodia” – Popunie

► “Rotterdamse crème de la crème” – Rotterdamse Kost

► “Driedubbele magie” – 3voor12 Rotterdam

De muzikale invloeden zijn divers te noemen. The Legendary Orchestra Of Love haalt inspiratie uit The Who, Primus, PUSA, Tom Waits en Frank Zappa en heeft een verfrissend eigen geluid. Met een simpele basis van bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken. Hoewel de band zelf claimt “verfrissend vrolijke rock-‘n’-roll met een bittere nasmaak” te spelen, zou je de stijl ook kunnen labelen als indie rock, garage rock en specifiek zelfs post-punk revival.

Vrijdag 12 april tent 1