princeton + critter

zaterdag 21 september

LET OP: BIJ WIJZE VAN PROEF STARTEN DE OPTREDENS IN HET NIEUWE JAILHOUSE SEIZOEN EEN UUR EERDER DAN JULLIE VAN ONS GEWEND ZIJN. HET EERSTE OPTREDEN VAN DEZE AVOND BEGINT DUS AL OM 21:00 UUR!!

Deze avond is gereserveerd voor de uit Delft afkomstige pop rock band Princeton. Het voorprogramma wordt verzorgd door Critter

Critter is het akoestische soloproject van Niels Geense. Het is gestart in 2019 met de bedoeling verhalen te vertellen die kunnen inspireren of ontroeren. Deze verhalen uiten zich in de vorm van intense emotionele muziek, die akoestische rock combineert met invloeden uit de grunge en emo scene.

Het optreden van Critter begint om 21:00 uur en duurt om en nabij de 45 minuten. Na een korte ombouwpauze is het de beurt aan Princeton:

Teruggetrokken in een sfeervolle oude studioboerderij in het groene hart van Nederland namen de heren van Princeton hun debuutalbum op. De Delftse pop-rock formatie werkte samen met topproducers Michel Schoots (o.a. Racoon, Kane, Di-rect) en Sven Lens (o.a. Willie Nelson, Snoop Dogg, Trijntje Oosterhuis & Nelly Furtado) om een eerlijke, no-nonsense en bovenal organische plaat op te nemen. Dat is alleen mogelijk doordat de band de songs live heeft ingespeeld. Niet overdub na overdub maar -gewoon- op record drukken en de band laten spelen. Zó vang je de live interactie en ambiance. Dit is meteen één van de kenmerkende punten; organisch, levend, ambiance. Vanaf het vroege songwriting- en pre-productieproces tot de uiteindelijke plaat én live optredens is dit terug te horen. Princeton schrijft catchy pop-rock songs waarbij de vocale driestemmigheid een van de sterke wapens is. Invloeden uit de Amerikaanse southern rock, blues en country vinden zich terug in de arrangementen en de toegankelijkheid van de songs maakt dat een breed publiek zich hierin herkent. Van dorp tot stad winnen zij het publiek voor zich. Met ruime podiumervaring op zak staat hun energieke live-show garant voor een avond genieten.Met prinsenstad Delft als thuisbasis is Princeton vijf man sterk. Vijf vrienden die elkaars kwaliteiten versterken en samen een eenheid vormen. ‘What you hear, is what you get’.

Zaal open: 20:00 uur

Entree: € 2,50 /onder de 18: gratis