FRENK & THE LEAN MACHINE

Nog niet van Frenk & the Lean Machine gehoord? Dan moet je ze toch echt ff checken! De stijl van de band is te omschrijven als old school rock met een hedendaagse twist. Twee ervaren oude rockers hebben de krachten gebundeld met een tiener en een twintiger, beiden giga-getalenteerd. Deze niet alledaagse combinatie zorgt voor een vertrouwde maar ook verfrissende mix. Frenk & the Lean Machine speelt eigen werk, afgewisseld met af toe een lekkere cover die iedereen mee kan brullen. Stevige rock, met af en toe een vleugje punk, flower power of blues.

Met het album “Earworm Attack” (©2020) bewees de band al de juiste snaar te kunnen raken. Dit album overtrof namelijk alle verwachtingen en is zonder te overdrijven werkelijk wereldwijd veelvuldig gedraaid op underground rock radiostations. Met deze overweldigende airplay in de rugzak wilde Frenk & the Lean Machine zich maar al te graag live profileren. Helaas sloeg na een aantal toffe gigs (o.a. Steenbergen Live, Woodstock op het Water Leiden, en Powerplant Open Air) het Corona virus toe. Wel een succesvol album op het conto, maar helaas geen mogelijkheid om dit succes live te verzilveren.

Als Frenk & the Lean Machine speelt, spat het plezier er van af! Verwacht dus geen band die plichtmatig de setlist afwerkt. De band etaleert deze speelvreugde met verve zodat dit ook uitstraalt naar het publiek. Momenteel is Frenk & the Lean Machine bezig met het werken aan nummers voor een nieuw album. De band is zelf zeer enthousiast over het nieuwe materiaal, en implementeert deze verse nummers in de vernieuwde live-set. De hoop is natuurlijk dat de opvolger van “Earworm Attack” net zo, of misschien nog wel succesvoller wordt dan zijn voorganger. Wat zou het dan mooi zijn om al deze toffe muziek ook live te mogen spelen op de bühne. Ondanks alle onzekerheden is het dat waar Frenk & the Lean Machine vol op inzet.

De bandleden

Frenk de Groot: gitaar, lead vocals (o.a. coverband Overload Classic Rock en solo album “Ready Set Go!” ©2018).
Yoebe Hollestelle: solo-gitaar, backing vocals (o.a. Mindblow, Toto-coverband Kingdom of Desire. Yoebe stond al op 14-jarige leeftijd met Gene Simmons op het podium van 013!).
Seb Rommens: drums (o.a. GORS en Bas Broeders Band).
Aize Vael: bas, backing vocals (zeer getalenteerde bassist die na vele losse muzikale projecten uiteindelijk zijn vaste draai heeft gevonden bij Frenk & the Lean Machine).

Zaterdag 28 mei podium 2